loading.gif
mobile-banner-bg

MAHALLE ZİYARETLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORUZ

...
27 Mayıs 2021 - Perşembe

AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, İlçe Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Mahalle ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor.

AK PARTİ ŞİLE TEŞKİLATI MAHALLE ZİYARETLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, İlçe Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Mahalle ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor.

İki günde, Üvezli, Kömürlük, Kervansaray, Bıçkıdere, Esenceli, Karakiraz, Kurna, Sahilköy, Doğancılı, Alacalı ve Sofular Mahallelerini ziyaret eden AK Partililer; teşkilat olarak dur durak bilmeden, bütün enerjileriyle Şileli hemşerileriyle bir araya gelerek, gönül birliği kurmaya devam ediyor.

Her gittiği mahallede Şilelilerin istek ve taleplerini dinleyen İlçe Başkanı Erdoğan Akgül mahallelerde yaptığı konuşmalarda “Yeşili ile masmavi deniziyle ormanıyla doğal güzellikleriyle dopdolu bir ilçede yaşıyoruz. Yer üstünde böylesine güzel bir ilçede yaşarken, yer altı zenginliklerimizin de bazı dezavantajlarından da nasibini alan bir ilçeyiz.

Her zaman söylediğimiz gibi, ülke ekonomisine çok büyük katkısı olan silis ve kil madenine, köy yerleşim yerlerine uzak olması, su kaynaklarımızı bozmaması koşulu ile yaklaşımımız malumunuzdur. Ancak taş ocağı gibi işletmelerin ilçemizde faaliyet göstermesine hem belediyemiz hem de teşkilatımız ile birlikte mücadele etmekteyiz. Özellikle çevre konusunda çok hassas davranan Belediye Başkanımız İlhan Ocak’nın çevreye olan duyarlılığını ve çalışmalarını takdir ediyor ve teşekkür ediyoruz.” dedi

 TAŞ OCAKLARI İLE ALAKALI DURUŞUMUZ NETTİR!

Erdoğan konuşmalarında; “Şile’mizde taş ocağı açılmaması için belediyemiz ve teşkilatımız ile birlikte ilgili makamlarla irtibat halindeyiz. Yeni ruhsatlara olumlu rapor verilmemesi konusunda İl Çevre Müdürlüğümüzün beyanatları mevcuttur.

Bizler Yaka Mahallemize, Değirmençayırı Mahallemize, Kervansaray Mahallemize, Ağva’mıza, Şile’mize sahip çıkarken; 16 milyon İstanbulluya sahip çıkıyoruz. Çünkü ilçemiz, İstanbul’umuzun su ihtiyacını karşılayan barajlara sahiptir. İlçemiz, %80’i ormanlarla çevrili bir oksijen deposudur ve İstanbul’umuzun akciğerleridir.  Taş ocakları ile alakalı duruşumuz belli ve nettir. Her zaman köylümüzün yanındayız. Hem il müdürlükleri hem de bakanlıklar nezdinde köylümüzün haklı davalarında gerekli takibi ve hassasiyetlerimizi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz. Çevreye duyarlılık noktasında hassasiyet gösteren, duyarlı davranan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.”

SARI ALANLAR İÇİN HEYET KURULUYOR

Erdoğan Akgül köylünün en büyük sıkıntılarından biri olan sarı alanlar konusunda da detaylı bilgi verdi.

Başkan Akgül “Malumunuz olduğu üzere 1970’lerde orman sınırlarını belirlemek maksadıyla kadastro çalışmaları yapılırken ihtilaflı olan yani tapulu yer ile orman arsasında kalan ihtilaflı yerlerin tekrar ölçülmesi konusunda yeniden bir çalışma yapılmak suretiyle 49 mahallemizde süreç tamamlanmıştır. Ancak teşkilatımızla birlikte mahalle ziyaretlerimizde gördüğümüz sıkıntıları yani vatandaşımızın atasından dedesinden kalan yerlerin ziliyetlerinde milli emlak ile ihtilafa düştüklerine şahit olduk. Milli emlak ziliyet hakkı iddia eden köylülerimizi mahkemeye vererek, son 20 yıl arasız fasılasız kullanılmadığı gerekçesiyle köylümüzün haklarından mahrum bırakıldı. Mahalle ziyaretlerimizde bizlere refakat eden sorumlu Milletvekilimiz Sn. Mustafa ATAŞ ile birlikte bu mağduriyeti Bakanlığımıza taşıdık. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanımızı ilçemizde misafir ederek bu konuların müzakeresini yaptık. Bakanımız sağ olsunlar, çok büyük sorumluluk alarak yeniden bir heyet kurulması ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında ve açılan davaların da durdurulması noktasında tüm Türkiye’ye örnek bir uygulama olabilecek kararların talimatını verdi.

 

Bu kapsamda kurulacak olan yeni heyet ilk çalışmalarına bu hafta başlayacaktır. Bu heyette hem belediye hem Milli Emlak hem de köylümüz olacaktır.” dedi.

ENERJİMİZİ MİLLETTEN ALIYORUZ

Her mahallede tek tek vatandaşın derdini dinleyen, sorunları tek tek kaleme alan Başkan Akgül; “Biz enerjimizi milletimizden alıyoruz.

Teşkilat olarak, belediye olarak vazifemiz milletimiz ile birlikte olmak. Mahalle mahalle, sokak sokak, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacak, hemşerilerimizin sorunlarına çare olmak için durmadan çalışacağız.” dedi.